Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Sem veganka

Torej, sem veganka in to mi je všeč. Veganka sem od poletja 2011 in zaenkrat mi gre super. V preteklosti sem imela nekaj zdravstvenih težav, zaradi česar sem se začela učiti o zdravem načinu življenja in zdravi prehrani. Nekoč sem bila res velik ljubitelj mesa, ampak po problemih z zdravjem sem dan za dnem začela jesti vedno manj mesa. Ko se je za januarja 2011 moj fant odločil za veganstvo, sem počasi začela stopati po njegovih stopinjah.

Na začetku je bilo precej težko, saj se mnogo ljudi ni strinjalo s tem in moja mami je še naprej kuhala kot običajno. Kar naprej me je spraševala, če bom jedla istočasno kot drugi družinski člani in nekako nisem imela poguma, da bi vedno rekla ne. Skozi poletje pa sem se začela zavedati, da ker sem zadnje mesece tako poredko jedla meso, mi sedaj tudi okus mesa sploh ni bil več všeč. Moje telo je meso enostavno zavračalo. Torej, vse je postalo jasno – mesa ne potrebujem več. Septembra sva se s fantom preselila na svoje in vse skupaj je postalo enostavneje. Sedaj sva kuhala le zase in nikogar ni bilo, ki bi nadzoroval najine prehrambene navade.

Sedaj sva oba navdušena nad zdravim veganskim načinom življenja in rada preizkušava nove veganske recepte. Včasih še vedno naletiva na kakšno skušnjavo, ampak vse skupaj postane lažje, ko najdeš odličen veganski recept za jed, ki ti je všeč. Torej, navdušena sva nad to potjo, ki sva se je lotila in zaenkrat nama je všeč vsak korak, ki sva ga naredila.

Drugim ljudem želim predstaviti ta način zdravega življenja. Vem, da je mnogo ljudi, ki bi radi postali vegani ampak se srečujejo s podobnimi problemi kot sem se jaz – nimajo podpore in okrog njih je preveč skušnjav, zato je res težko reči ne…

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: