Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Veganski recept – Pečen mladi krompir in šparglji

na maj 8, 2013

Našla sem tale recept na spletu in, ker je ravno sezona špargljev sem se odličila, da ga preizkusim. Nisem popolnoma točno sledila receptu, saj naj bi uporabila česen, ki pa ga običajno ne uporabljam. Nadomestila sem ga s porom, dodala pa sem tudi nekaj korenja, saj se mi je zdelo, da bo okus popolnoma ustrezal k ostalim sestavinam.

SESTAVINE:
Mladi krompir
Šparglji
Korenje
Por
Italijanske začimbe
2-3 jedilne žlice olivnega olja
Sol
Peteršilj

PRIPRAVA
Pečico ogrejemo na 200°C. Vmes krompir narežemo na manjše kose, narežemo korenje, por in šparglje. V posodi zmešamo vso zelenjavo, olivno olje, italijanske začimbe (mešanica začimb kot so bazilika, origano…) in sol.

Mešanje v posodi

Mešanje v posodi


Pekač ali posodo za peko namastimo ali pa uporabimo papir za peko (to sem naredila jaz). Nanj damo vso zelenjavo, ter pečemo 35-45 minut, dokler krompir ne postane mehak. Na koncu po vrhu potresemo še svež peteršilj, ampak v mojem primeru je bil tudi posušen čisto okusen.
Vse v pečici

Vse v pečici

Tako enostavno je! =) Upam da vam bo všeč, meni je bilo odlično! =)

Postreženo na krožniku

Postreženo na krožniku


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: