Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Veganski recept – Mandljeva potica

na december 24, 2012

Slovenska tradicionalna jed. Običajno sicer orehova potica, tokrat pač mandljeva in seveda veganska. =)

SESTAVINE:
Za testo:
– 1 dcl sojinega mleka
– vrečko suhega kvasa
– 250 g moke
– 40 g sladkorja
– 0,5 dcl rastlinske smetane

Za nadev:
– 200 g mletih mandljev
– 1 dcl sojinega mleka
– 0,5 dcl rastlinske smetane
– 1 žlico kakava
– 50 dag sladkorja
– rozine

PRIPRAVA
• Nadev: Mandlje na hitro pokuhamo v mleku in smetani, ter dodamo ostale sestavine za nadev.
• Testo: Kvas stresemo v mlačno mleko in pustimo vzhajati v toplem prostoru. Suhe sestavine zmešamo in v sredini naredimo vdolbinico, kamor damo mokre sestavine. Dobro pregnetemo in razvaljamo.
• Testo namažemo z nadevom in zavijemo (ne namažemo čisto do roba, da lažje zaključimo).
• Potico položimo v namaščen pekač ali na peki papir in za pol ure postavimo v pečico, segreto na 50°C, tako da potica vzhaja. Nato pečico nastavimo na 200°C in pečemo 20 minut. Naslednjih 20 minut temperaturo zmanjšamo na 150°C. Opozarjam, da je čas peke močno odvisen od vrste pečice, zato bodite pozorni in po potrebi prej izklopite ali pecite dlje časa.

Mandljeva potica

Mandljeva potica


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: