Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Veganski recept – Mandljeva potica

na december 24, 2012

Slovenska tradicionalna jed. Običajno sicer orehova potica, tokrat pač mandljeva in seveda veganska. =)

SESTAVINE:
Za testo:
– 1 dcl sojinega mleka
– vrečko suhega kvasa
– 250 g moke
– 40 g sladkorja
– 0,5 dcl rastlinske smetane

Za nadev:
– 200 g mletih mandljev
– 1 dcl sojinega mleka
– 0,5 dcl rastlinske smetane
– 1 žlico kakava
– 50 dag sladkorja
– rozine

PRIPRAVA
• Nadev: Mandlje na hitro pokuhamo v mleku in smetani, ter dodamo ostale sestavine za nadev.
• Testo: Kvas stresemo v mlačno mleko in pustimo vzhajati v toplem prostoru. Suhe sestavine zmešamo in v sredini naredimo vdolbinico, kamor damo mokre sestavine. Dobro pregnetemo in razvaljamo.
• Testo namažemo z nadevom in zavijemo (ne namažemo čisto do roba, da lažje zaključimo).
• Potico položimo v namaščen pekač ali na peki papir in za pol ure postavimo v pečico, segreto na 50°C, tako da potica vzhaja. Nato pečico nastavimo na 200°C in pečemo 20 minut. Naslednjih 20 minut temperaturo zmanjšamo na 150°C. Opozarjam, da je čas peke močno odvisen od vrste pečice, zato bodite pozorni in po potrebi prej izklopite ali pecite dlje časa.

Mandljeva potica

Mandljeva potica

Advertisements

Pustite sporočilo

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: