Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Veganski recept – Kuskus “knedli”

na julij 18, 2012

“Knedli”, cmoki, karkoli že, vsi vemo za kaj gre. Neka kepica iz testa v kateri se nahaja nek sadež (dobro, včasih tudi kakšna smetana ali kaj drugega). Fant je nedavno na Hrvaškem jedel veganske slivove knedle iz kuskusa in sva si rekla, da jih poskusiva narediti sama.

SESTAVINE:
1 skodelica kuskusa
2 skodelici vode
Pirin zdrob (gres)
Polnozrnata moka
Cimet
Sladkor
Slive, marelice, češnje ali sadje po lastni izbiri

KUHANJE
Kuskus sprva na hitro pokuhamo v vreli vodi in ga pustimo, da se ohladi. Nato zmešamo kuskus, gres in moko tako na nastane masa, ki jo lahko oblikujemo. Iz mase nate oblikujemo kot neke skodelice, v katere damo željeno sadje, ki ga posujemo s cimetom in sladkorjem (midva sva uporabila kar stevio). Skodelico nato zapremo, da dobimo okroglo obliko cmokov. Za nekaj minutk vse skupaj potopimo v vrelo vodo, a ne predolgo, da ne začnejo razpadati.
Ko so cmoki skuhani lahko čez njih posujete še nekaj dodatnega sladkorja. Nekateri čez cmoke prelijejo na olju pražene drobtine, midva pa sva zmlela laneno seme in ga posula čez njih. Nama je bilo všeč.

Kuskus knedli so nama uspeli! =)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: