Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Slovenski družinski zakonik – Za ali Proti?

na marec 23, 2012

Torej, ta vikend imamo referendum glede novega Družinskega zakonika. To se vleče že kakšni dve leti in vedno so ljudje, ki so za in ljudje, ki so proti zakoniku, nato pa se prepirajo kaj je prav in kaj narobe… Neumno, če vprašate mene. Morali bi se nehati prepirat in končno narediti nekaj glede tega. Zgleda, da se vse skupaj končno premika.
In kaj je tako drastičnega zaradi česar se ljudje prepirajo?
Zato, ker novi zakonik obravnava homoseksualce skoraj enako kot heteroseksualce. Ni enako, ampak je precej blizu. Če bo zakon sprejet, bodo homoseksualci lahko podpisali papirje o partnerski skupnosti, ampak še vseeno se ne bodo morali poročiti. Ampak ti papirji jim bodo dali veliko pravic, pravzaprav skoraj toliko kot, če bi se partnerja dejansko poročila. In kaj je najbolj drastično pri vsem tem? Omogočena jim bo posvojitev otrok. Torej ja, lahko bodo živeli kot družina, ne le kot partnerji.

In kaj si jaz mislim o vsem tem?
Menim, da je to odlično. Kot je rekla moja kolegica Valerija Zabret “Zaljubiš se v osebo in ne v njihov spolni organ.” Kar je res. Menim da, če bo sprejet ta zakonik, bodo tudi homoseksualci bolj odprti in se ne bodo tako množično skrivali in prikrivali zvez, prav tako pa bo verjetno mnogo heteroseksualcev spremenilo pogled na takšne partnerske zveze. Še vedno je toliko homofobičnih ljudi, zaradi česar verjamem, da ravno zato potrebujemo zakonik kot je ta, zato, da se bodo ljudje navadili in nehali obsojati tovrstne zveze.
In kaj je najboljši del?
Kot sem že omenila, partnerji istega spola, ki bodo podpisali pogodbo partnerski skupnosti, bodo lahko posvojili otroke. Nekateri pravijo, da bodo ti otroci v šoli posmehovani in ustrahovani, ampak s tem se ne strinjam. Če bi se to zgodilo je problem v “normalnih starših”, ki svoje otroke očitno vzgajajo tako, da jih učijo nestrpnosti in rasizma. Torej, vse je v tem kaj naučite svoje otroke. In po drugi strani, kaj niso skoraj vsi otroci na nek način posmehovani? Nekateri so tarče ker so debeli, drugi so presuhi, tretji imajo očala, četrti so piflarji in tako dalje… Seznam je neskončen.

Torej ja, podpiram novi družinski zakonik, ker verjamem, da je to korak bližje bolj enaki in strpni družbi.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: