Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Rojstni dan Alberta Einsteina

na marec 14, 2012

14. marca 1879 se je rodil eden največjih fizikov kar jih poznamo. Njegovo ime je bilo Albert Eistein. Odločila sem se, da to objavo posvetim njemu in nekaterim njegovim slavnim izrekom, za katere verjamem, da so še kako resnični in imajo zame večji pomen. Očitno je verjel v neke vrste “Boga”, vedel je, da obstajajo sile močnejše od našega fizičnega telesa. Torej, tu je nekaj njegovih izrekov:

 • “Vsak inteligenten bedak lahko naredi stvari večje, bolj kompleksne in bolj nasilne. Potreben je delček genija — in veliko poguma — da se zgodi premik v nasprotno smer. (Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius — and a lot of courage — to move in the opposite direction.)”
 • “Domišljija je pomembnejša od znanja. (Imagination is more important than knowledge.)”
 • “Realnost je le iluzija, čeprav zelo vztrajna. (Reality is merely an illusion, albeit a very persistent one.)” – realnost je to kar mi verjamemo da je resnično, sami ustvarjamo svojo realnost.
 • “Edina res vredna stvar je intuicija. (The only real valuable thing is intuition.)”
 • “Oseba začne živeti, ko lahko živi izven sebe. (A person starts to live when he can live outside himself.)” – razmišljati moraš izven stvari, ki jih poznaš, če meditiraš se bo to zgodilo; tvoje telo in um nista ena in ista stvar.
 • “Prepričan sem, da On (Bog) ne kocka. (I am convinced that He (God) does not play dice.)” – kar pomeni, da se stvari ne dogajajo naključno, temveč z razlogom.
 • “Nikoli ne razmišljam o prihodnosti. Tako ali tako pride dovolj zgodaj. (I never think of the future. It comes soon enough.)” – živeti bi morali vsak trenutek in uživati v njem dokler traja, ampak namesto tega se običajno obremenjujemo s stvarmi, ki so se že zgodile v preteklosti ali pa nas skrbi prihodnost, ki se sploh še ni zgodila; uživajte v trenutkih!
 • “Znanost brez religije je bedna. Religija brez znanosti je slepa. (Science without religion is lame. Religion without science is blind.)”
 • “Vsak, ki nikoli ni storil napake, ni nikoli preizkusil česa novega. (Anyone who has never made a mistake has never tried anything new.)”
 • “Mir se ne more vzdrževati s silo. Dosežen je lahko le z razumevanjem. (Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding.)”
 • “Problemov ne moremo rešiti z istim razmišljanjem, kot smo ga imeli, ko smo jih ustvarili. (We can’t solve problems by using the same kind of thinking we used when we created them.)”
 • “Pomembna stvar je, da se nikoli ne nehamo spraševati. Radovednost ima svoj razlog za obstoj. (The important thing is not to stop questioning. Curiosity has its own reason for existing.)”
Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: