Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Vampirska elektrika

na februar 26, 2012

Naletela sem na odličen članek o elektronskih napravah, ki porabljajo električno energijo tudi, kadar so izklopljene in le “vštekane”. Članek si lahko preberete na www.ecogreen4us.com.
In tukaj je video o tem.

Že dolgo vem za takšne vampirje in polnilec za moj mobilnik vedno kadar ni v uporabi potegnem iz vtičnice. Priznajmo si, takšne polnilce uporabljamo le okrog dvakrat na teden, torej bi lahko rekli nekje 2 do 4 ure na teden, kar pomeni, da preostane 164-166 ur, ko je polnilec vklopljen za prazen nič. Ampak kljub temu porablja električno energijo, vsakič po malo, ampak ko vse to seštejete nanese res veliko!

Moram si priznati, nikoli nisem niti pomislila, da bi “izštekala” televizor ali prenosnik. Moj prenosnik le običajno priklopljen na omrežje, predvsem kadar ga ne uporabljam, saj ga tako pustim, da se polni. Televizor odklopim iz omrežja le kadar zapuščam dom za nekaj dni. Predvidevam, da vsi počnemo to… Ampak od zdaj naprej bom televizorj odklopila iz omrežja vedno kadar ga ne potrebujem. Kot da je tako težko zagrabiti kabel in ga potegniti iz vtičnice. =)

Prav tako bi vas rada opozorila na manjše gospodinjske aparate kot so toasterji, sokovniki, mešalniki, mikrovalovke in druge podobne naprave. Odklopite jih iz omrežja kadar jih ne uporabljate, predvsem, če jih ne uporabljate vsak dan! Pravzaprav, ne vem zakaj ne “izštekamo” vseh naprav, ki jih ne uporabljamo vsakodnevno! Privarčujmo nekaj električne energije in tako rešimo naš planet ter naše denarnice! =)

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: