Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Ostala hrana dneva – Tofu

na februar 26, 2012

Pogosto slišim, da ljudje pravijo kako zanič okusa je tofu in, da ga res ne morejo jesti. Tudi jaz sem tako mislila, ko sem ga prvič poizkusila. Ampak zakaj se pojavi tak odziv? Ker ne vemo kako ga pripraviti, da nam bo všeč! Običajno nam nihče ne pove kako pripraviti tofu, da bo okusen, pojemo ga kar takšnega kot je, takšnega kakršnega kupimo v trgovini. In res je; tofu v takšni obliki res nima prijetnega okusa. Pravzaprav je skoraj brez okusa in njegova struktura je nekaj podobnega, kot, da bi jedli milo ali kaj podobnega. Torej ja, čuden je. =)

Ampak enkrat kasneje sem se ponovno srečala s tofujem… Tokrat je bil pripravljen kot zrezek, izgledal je kot zrezek, vonja je bil skoraj kot zrezek in celo okusa skoraj kot zrezek! Presenečena sem bila kako je možno, da je to tofu?! Torej… nato sem izvedela, da če uporabiš nekaj vegete (jušne osnove) in nekaj omake shoyu (sojine omake), tofu postane odličnega okusa!

In kako ga pripravimo?
No, to je pravzaprav zelo enostavno. Uporabite ponev in dodajte nekaj olivnega olja (ne potrebujete ga veliko). Nato dajte na ponev tofu narezan na rezine. Dodajte nekaj zelenjavne jušne osnove (ponovno, ne potrebujete je veliko) in prelijte z nekaj omake shoyu (spet, ne preveč, nekaj kapljic na vsako rezino tofuja bo vredu). Nato počakajte, da vse skupaj dobi nekaj barve. Rezine nato obrnite še na drugo stran, tako da se popeče z obeh strani. In to je to. V kakšnih petih minutah je tofu pripravljen. Jeste ga lahko s katerokoli prilogo si želite in je odličen nadomestek zrezka.

In kaj pravzaprav sploh je tofu?
Tofu je narejen iz soje. Narejen je iz strjenega sojinega mleka in nato narezan na mehke bele kocke. Vir Ampak poskušajte kupovati tofu z oznako non gmo (Genetically modified organism – Gensko spremenjen organizem), saj se pri soji zelo pogosto pojavljajo takšni primeri. To upoštevajte tudi kadar kupujete druge izdelke, ki vsebujejo sojo.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: