Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Glina – Naravni čistilec

na februar 25, 2012

Ste kdaj preizkusili z glino prečistiti vaše telo? Naravna glina je zelo znana po svojih pozitivnih učinkih na telo in je odličen čistilec, kadar se želite znebiti toksinov, ki se zadržujejo v vas. Predvsem odlično čisti črevesje.
Uporabo gline priporočam nekajkrat letno. Tisti, ki predvsem jejo več predelane hrane, bi priporočila da glino uporabljajo še pogosteje. Še posebej odlično učinkuje, kadar se počutiš, da je tvoje telo polno nepotrebnih snovi in si tik na tem, da boš zbolel.

Kje dobimo glino? Glino lahko dobimo v lekarnah, specializiranih prodajalnah in celo v nekaterih večjih trgovskih centrih. Res je ni težko dobiti, ampak poskusite se prepričati o kvaliteti gline – če boste kupovali v lekarni ali specializirani trgovini sem prepričana, da vam bodo uspeli svetovati pri kvaliteti gline in kaj so razlike med njimi.

Kako jo pripravimo? Pripravite jo zvečer; jaz jo običajno pripravim preden se odpravim spat. Kadar delate z glino smete uporabljati le materijale kot so keramika, steklo in les, saj glina drugače reagira z drugimi materijali (predvsem s kovinami!). Torej čajno žličko (ponovno, biti mora keramična, steklena ali lesena, in, če nimate nič od tega bo zadostila tudi kvalitetna plastika) gline damo v kozarec. Preko tega nalijemo nekaj vode (jaz običajno nalijem 1,5 dl) in pustimo – prepustite glini, da se posede na dno kozarca. Vse skupaj spijemo zjutraj na tešče, torej preden karkoli jemo ali pijemo! Glino lahko premešate, če pa res ne morete spiti vsega “peska”, potem ne mešajte in vsaj spijte vodo. Morda vam bo tako lažje spiti usedlino na dnu. Ugotovite kakšen način vam najbolj ustreza, ampak zavedajte se, da so učinki veliko boljši, če spijete tudi “pesek”.

Lahko pijem glino vsak dan? Redna uporaba gline je priporočena, ampak ne vsak dan. Priporočeno je, da jo kakšen teden pijete vsak dan, nato pa naredite teden pavze. Nato jo pijete dva tedna in naredite dva tedna pavze. Nato priporočam da nadaljujete s tem načinom uporabe – torej 2 tedna z glino, 2 tedna brez – ampak kot želite, lahko naredite tudi daljše prekinitve, samo ne pijte gline ves čas brez prekinitev, saj je glina res močan čistilec in bi vam lahko ne le odstranila toksine, temveč tudi mnoge pomembne snovi, ki so v vašem telesu.

Nisem strokovnjakinja, sem le nekdo z izkušnjami. Zato priporočam, da si na spletu preberete več o glini, preberite kakšno knjigo ali članke in, če še vedno niste prepričani raje povprašajte strokovnjake za njihovo mnenje.
Želim vam uspešno čiščenje! =)

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: