Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Ustvarite način življenja, ne diete

na februar 23, 2012

Zadnjih nekaj tednov opažam, da je ogromno ljudi na nekih dietah. Vsi bi radi izgubili nekaj kilogramov, predvsem sedaj po praznikih, ko so vsi jedli čisto preveč. Sedaj preizkušajo različne diete, katerim verjamejo, da jim bodo pomagale. Seveda bo mnogo teh diet res učinkovitih in ljudje bodo veseli, ker bodo imeli nekaj manj kilogramov. Ampak kaj se bo zgodilo po tem?
Zgleda, da ljudje začnejo z neko dieto in po določenem času dosežejo svoj cilj – osvojijo željeno težo. Ampak, ko je njihova “misija” uspešna se začnejo prehranjevati enako kot so se preden so začeli z dieto, kar slej ko prej pripelje do ponovne pridobitve kilogramov. Veliko jih reče, da dieta ni delovala kot so pričakovali. Ampak dieta je delovala, le da oni niso vztrajali na njej.

Torej, kaj storiti? Prenehajte z dietami in si raje ustvarite način življenja, ki mu boste lahko sledili. Namesto, da bi se strogo držali določene diete si raje poiščite eno, ki vam bo res všeč. Ne začnite z dieto, za katero že vnaprej veste, da se je ne boste uspeli držati prav dolgo. Če kar naenkrat črtate vse stvari, ki jih radi jeste, potem vam bo res težko. Zakaj si ne začnete spreminjati prehrambenih navad lepo počasi in raje črtajte le nekaj stvari istočasno. Nadomestite nezdrave stvari z zdravimi. Korak za korakom. Naj bo vaš cilj dolgoročen zdrav način življenja, ne le kratkotrajna dieta zato, da boste shujšali. Morda izgubljanje kilogramov ne bo tako hitro kot bi si želeli, ampak vseeno se to bo zgodilo – in nato boste sposobni vzdrževati telesno težo, če boste le počasi ustvarili bolj zdrav način življenja.

Advertisements

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: