Zeleno Srce

To je moje življenje in poskušam ga živeti zdravo, srečno in okolju prijazno.

Veganski recept – Rižota

na februar 12, 2012

Recept za dve osebi. Če imate radi več riža ga lahko dodate malce več kot je navedeno ali pa uporabite manj zelenjave.

SESTAVINE:
1/2 skodelice riža (jaz uporabljam rjavi riž)
1/2 skodelice pasiranega paradižnika
1 bučka
2 korenčka
150g brokolija
150g cvetače
Himalajska sol (približno 1 čajna žlička)
1/2 čajne žličke jušne osnove (Vegeta)
1/2 čajne žličke sušene rdeče paprike
1/4 čajne žličke curry-a
1 čajne žličke majarona

KUHANJE
Riž, ki ga uporabljam, je potrebno kuhati 30 minut, zato ga sprva 15-20 minut kuham v ločeni posodi. Vmes narežem vso zelenjavo (uporabite je kolikor vam je všeč in katerokoli vam je všeč, jaz sem napisala le tiste, ki jih najpogosteje uporabljam). Zelenjavo dam nato v drugo, večjo posodo in dodam sol, jušno osnovo in nekaj vode, da se vse skupaj ne prime na dno posode. Kuham kakšnih 5 minut in nato dodam pasiran paradižnik, rdečo papriko in curry. Nato dodamo še riž, ki se je kuhal v ločeni posodi, tako da se vse skupaj kuha še kakšnih 10 minut. Tik pred koncem dodam še majaron.

To je to, rižota je skuhana! Uživajte v obroku! =)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Log Out / Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Log Out / Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Log Out / Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Log Out / Spremeni )

Connecting to %s

%d bloggers like this: